Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

Millorar l’aïllament a casa teva redueix el consum energètic fins al 70%

Des de fa un temps no hi ha informatiu que no inclogui alguna notícia sobre la pujada de la factura de la llum. Fa unes setmanes ens anunciaven que pujaria un 11% i poc després ens tranquil · litzaven baixant el percentatge a un 4%. L’última decisió que sembla que es farà realitat a l’abril no deixa clar si ens farà pagar més o menys pel que consumim en energia elèctrica. En qualsevol cas, i davant d’aquesta incertesa, volem proposar que valoris la posada en marxa d’algunes reformes en el teu pis de Rubí que faran que aviat comencis a notar com la factura baixa i els estalvis pugen.

 

Estalvia a casa amb l’aïllament tèrmic
L’aïllament tèrmic pot suposar una reducció d’entre un 40 % i un 70 % del consum energètic domèstic , depenent dels índexs d’aïllament aplicats, segons dades de l’Organització de Consumidors i Usuaris ( OCU ) i l’Associació de Fabricants Espanyols de Llanes Minerals aïllants ( AFELMA ).
La millora de l’aïllament de les nostres llars, repercutiria no només en una reducció del consum energètic i de la factura corresponent, també el medi ambient es veuria beneficiat.

Com aïllar el teu pis

Si volguessis aïllar el teu pis de 90 metres quadrats situat per exemple a Martorell, hauries de reformar correctament finestres, sostres i parets. L’OCU proposa aquestes tres opcions:

Aislamiento ventanas

Panells de llana mineral. La millor opció si la teva casa no té càmera d’aire entre el mur exterior i l’envà intern. Per 464 euros et len el panell de 40 mm de gruix i la capa d’extradossat de guix. La pega és que perds espai interior.
Injecció de llana mineral. Costa més però no altera l’espai interior de casa teva. Per 834 euros insuflen llana de roca en capes de 5 centímetres de gruix.
Canviar les finestres. Posar unes finestres de PVC amb doble vidre costa uns 3.379 euros ( l’opció oscil · lobatent amb sistema de seguretat ) o bé 1.828 euros ( finestres corredisses , més barates però aïllen pitjor ).
Quant trigaria a amortitzar la inversió?
Sense comptar els possibles estalvis a l’estiu ( aire condicionat ), això és el que trigaries a amortitzar la inversió que suposa aïllar bé el teu pis ( injectant llana mineral i instal · lant les finestres oscilobatents de PVC amb doble vidre ):

Si tens calefacció de gas natural: 10 anys
Si tens alefacción elèctrica: 5 anys
I si en lloc d’un pis, tinguessis un habitatge separada, els estalvis anuals poden arribar als 1.000 euros en cases amb calefacció elèctrica.
Atès que és cert que suposa una inversió important , AFELMA proporcionarà condicions econòmiques avantatjoses per als socis de l’OCU en serveis de rehabilitació d’habitatges.
Ara que disposes de la informació necessària, només has de valorar quina opció et convé més i trobar a moment per dur a terme la inversió . Sens dubte, des Api.cat recolzem aquesta iniciativa que neix des OCU i AFELMA , tant per raons econòmiques com ecològiques.


About Author

Eva Carnero