Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

El 30% de la calor dels habitatges s'esfuma per la teulada, com evitar-ho?

Ja hem parlat anteriorment sobre com podem millorar l'aïllament tèrmic a la llar per a un major confort i una major eficiència energètica. Avui us volem presentar el Mapa de Fred que ha elaborat Danosa, companyia especialitzada en solucions integrals per a la construcció sostenible. Al mapa es mostren dades exactes sobre els punts crítics de la casa pels que s'escapa l'energia.

Per aquesta raó, és molt important reforçar l'aïllament en els sostres, ja que si es refreden, es pot arribar a produir el que es coneix com "radiació freda". És a dir, tenir sensació de fred tot i estar la calefacció encesa. Per saber com podem prevenir o reduir aquestes pèrdues de calor, parlem amb Carlos Castro, expert tècnic en aïllament tèrmic de Danosa.
aislamiento-termico-tejados-cuida-tu-casa1
Segons ens explica Carlos, la millor manera d'evitar que s'escapi l'energia és "abrigar" l'habitatge. "És a dir, aïllant tèrmicament l'edifici, els seus terrats o teulades, les seves façanes, les seves terres inclosos. Si bé els edificis sempre han buscat donar abric i aïllar de l'entorn amb els seus propis mitjans, l'aparició dels aïllaments tèrmics, com a productes de construcció especialitzats en aquesta funció, ha permès resoldre amb senzillesa i eficàcia aquesta necessitat ", explica Carles.
Aquests productes tenen un valor de conductivitat molt menor que els productes de construcció habituals, de manera que redueixen el flux de calor de forma dràstica. "Es parla d'aïllaments tèrmics pròpiament dits quan el seu valor l (lambda) és inferior a 0.065 W / m · K", explica Carles.
 
aislamiento-termico-tejados-cuida-tu-casa 2
 
Per tant, quins beneficis aporta un aïllament tèrmic? "L'edifici aconsegueix proporcionar 'abric' de forma més senzilla, econòmica i eficaç", explica Carles. Això es tradueix en una reducció de la demanda energètica de l'habitatge (reduccions de més del 65%), assegurant així el major confort tèrmic amb el mínim consum de recursos. "De fet, un punt concret d'especial rellevància és que una envoltant amb aïllament tèrmic incorporat anul·la l'efecte de radiació freda en condicions hivernals (o radiació calent, en estivals). La temperatura "operativa" (la qual percebem) es compon de la temperatura de l'aire i de la radiant de les superfícies que "veu" el nostre cos. Si les temperatures radiants són semblants a la temperatura de l'aire, en fixar aquesta en el termòstat ( "temperatura de consigna"), no cal pujar el termòstat per compensar les temperatures radiants fredes (o calents, segons l'època) d'una envoltant res o mal aïllada. Així s'estalvia un 6-7% de consum energètic per cada grau que reduïm ", explica Carles.
Però la realitat és ben diferent, ja que "el 99% dels habitatges a Espanya pateix pèrdues de calor innecessàries a l'hivern per la seva ineficiència energètica", segons Danosa. La principal causa és que aquests habitatges no s'acullen al Codi Tècnic d'Edificació de 2013 (per haver-se construït anteriorment) i no compleixen les pautes bàsica de protecció contra el fred o d'estalvi energètic.
aislamiento-termico-tejados-cuida-tu-casa3
Així doncs, si les llars tinguessin la protecció adequada i utilitzessin un bon sistema d'aïllament tèrmic per no patir aquestes pèrdues de calor, la factura de la calefacció es veuria considerablement reduïda (podrien estalviar-se uns 400 € anuals).