Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

Un habitatge amb aïllament tèrmic estalvia 400 euros a l'any en la factura de la llum

A Espanya només un 1% dels habitatges presenta una qualificació A en el seu certificat energètic i un 16% obté una qualificació entre A i D

L'1 de juny es van complir 3 anys des de l'entrada en vigor de l'obligatorietat que en tots els processos de compravenda o lloguer d'habitatges es emetés un certificat d'eficiència energètica. Aquest avís avalua el nivell d'excel·lència del comportament energètic de l'habitatges en funció de set nivells compresos entre la A i la G.
Lamentablement a Espanya només un 1% dels habitatges es troben en el nivell A, el de màxima excel·lència. El 16% se situa entre la A i la D i la resta es troba per sota de la D. A Espanya hi ha uns 25 milions d'habitatges, segons el Cens de Població i Habitatge, i gairebé la meitat d'elles es van construir abans de 1979 de manera que, si no han estat reformades, pateixen un estat de "ruïna energètica".
Una vivienda con aislamiento térmico ahorra 400 euros al año en la factura de la luz
 
Disposar d'un bon aïllament energètic és important ecològicament parlant però també per a l'economia familiar perquè pot reduir en fins a 400 euros a l'any la factura de la llum, segons dades de Danosa, empresa especialitzada en impermeabilització en edificacions.
 
Danosa recorda que els edificis residencials copen el 20% del consum total d'energia i el 99% dels seus habitatges pateix "pèrdues innecessàries de calor a l'hivern". D'aquesta manera, incorporar aïllament tèrmic en els habitatges pot generar un estalvi energètic que redueixi fins a un 50% la despesa en electricitat, el que, segons dades de l'empresa, equival a uns 400 euros de la factura llum anual.
 
La teulada és el punt en el qual es registren els principals 'punts de fuga' de calor dels habitatges a l'hivern en gairebé una tercera part (el 30%) dels casos. Després se situen els murs (un 25%) i els buits de portes i finestres (20%).
 
Les teulades de fusta amb protecció tèrmica eleven la temperatura
Les cases rurals, especialment preocupades per la factura d'energia durant els mesos de fred, poden combatre el gran punt de fuga energètic amb una coberta de fusta aïllada tèrmicament.
 
Segons Danosa, amb aquesta construcció es pot elevar la temperatura del sostre d'una casa rural, cabana o golfes entre 6ºC i 8ºC. En concret, aquestes planxes aïllants es col·loquen entre els llistons principals de la teulada (llistons on després subjectar les teules), aportant una protecció tèrmica a les construccions de fusta que permet tenir una temperatura dels sostres pràcticament igual a la temperatura interior de l'habitatge.
 
Per exemple, si un habitatge està a 20º a l'interior ia l'exterior es registra una temperatura de 0º, la teulada pot tenir una temperatura a la part interior entre 12 i 14º. Per compensar aquesta temperatura baixa a la part del sostre la calefacció extra que es necessita és d'uns 5º més del termòstat. Si aquests graus es multipliquen per prop de el 7% de despesa extra en calefacció que suposa augmentar un sol grau la temperatura interior, la despesa total de més pot arribar fins al 35%.