Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

El consum energètic dels edificis es pot reduir fins a un 65% només amb aïllar cobertes i façanes

Amb el de l'hivern i la calefacció, les factures es disparen per sobre dels 240 euros mensuals. Fins a un 99% de les cases espanyoles sofreixen les pèrdues de calor innecessàries

El passat 21 de desembre, 17:28 hores, va arrencar oficialment el migdia, la temporada de l'any en què el consum de calefacció es dispara i, en conseqüència, també ho fa el cost de les nostres factures. Tenint en compte que Espanya és el país amb la factura de la llum més cara d'Europa-aquest any, hauríem pagat 76 euros més que en 2016- i que més d'un milió i mig de llars tenen dificultats per satisfer les demandes energètiques bàsiques, És de vital importar preguntar per què el principal: com estan aïllats termalment els nostres habitatges.

El parc d'habitatges espanyols s'envelleix a un ritme constant del 2% anual. De fet, la meitat de les cases tenen més de 40 anys. Per això, no s'ajusten als nous estàndards d'edificació i propicien derroques d'energia que podrien evitar-se si s'acometieran les rehabilitacions pertinents, que per altra banda permeten revaloritzar els immobles i els edificis fins a un 20%.

I és que fins a un 99% de les cases espanyoles sofreixen baixes de calor innecessàries en el període de l'hivern a causa de la ineficiència energètica, segons Danosa, l'empresa de solucions de construcció sostenible.
A més, la principal via d'escapament dels immobles són els teixits i façanes, ja que per ells es pot perdre fins a un 70% de l'energia.

Per on escapa l'energia dels nostres edificis?

En aquest sentit, només un adequat aïllament de cobertes i façanes d'un bloc d'habitatges pot reduir el seu consum energètic entre el 50% i el 65%, un percentatge important a l'hora d'abaratir la factura si es considera que els espanyols paguen una mitjana de 242 euros al mes en llum i gas durant el període d'hivern, segons la web de servei al consumidor Ofertia.com.

És per això que, encara que en un primer moment aquest tipus de reformes pot semblar costós, segons estudis d'AIPEX, l'associació ibèrica de poliextireno extruido, es mereix la pena, ja que per cada euro invertit en aïllament tèrmic es produeix un mitjà de tornada de set euros, el que suposa una amortització de l'inversió en els cinc anys següents en un context on escala el preu de l'energia, mentre que el cost dels materials i la instal·lació que es dedica a l'aïllament ha disminuït.

Per tant, des de Danosa reiteren la importància de "albergar" els edificis a l'exterior amb les solucions més senzilles, adequades i assequibles per a l'usuari com els sistemes d'aïllament tèrmic exterior (SATE) per evitar que el fred entri als habitatges i el el calor s'escapa. D'aquesta manera no només s'aconsegueix la màxima eficiència energètica, sinó també la màxima eficiència econòmica al reduir notablement el cost de les factures.

Construnario.com