Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

10 bons propòsits per cuidar la teva casa el 2018 (2)

Després de la ressaca del nadal i amb l'arribada del nou any, són habituals les llistes de bons propòsits per començar l'any amb bon peu. I un d'ells, per què no, pot ser millorar les nostres llars per augmentar la nostra qualitat de vida. I si a més aconseguim reduir el nostre consum energètic i abaratir la tan temuda factura, millor que millor. Per això, proposem a continuació un decàleg de mesures que, a més d'ajudar a cuidar la teva casa, poden revertir en l'estalvi d'uns quants euros en els mesos vinents.
1. Reformes a la llar per estalviar energia. En algun moment ens hem plantejat la idea de reformar la nostra llar. No obstant això, moltes vegades ens centrem en el punt de vista estètic, sense tenir en compte aspectes essencials com l'estalvi energètic. Per exemple, una millora de l'aïllament tèrmic de la casa es converteix en un pas fonamental, perquè gràcies a ella reduirem el consum de calefacció i aire condicionat després d'un exercici en el qual el preu de l'electricitat s'ha disparat més d'un 30%. Només després d'aquest tipus de reformes sentiríem que els estius són més frescos i els hiverns molt més càlids.
 
2. Petits hàbits per abaratir les factures. El que fem durant el nostre dia a dia, indubtablement, té un impacte sobre el consum. És per això que el canvi d'alguns hàbits repercuteix directament en l'estalvi d'energia. I més tenint en compte que per cada grau que es mou el termòstat la factura elèctrica s'encareix un 7%, segons Danosa. I és que seria inútil tenir sistemes d'estalvi energètic a través de finestres, revestiments en parets o murs si no estem educats sobre el tema. Per això, una cosa tan senzilla com tancar les portes, utilitzar tendals o persianes a l'estiu o alliberar de càrregues als radiadors abaratirà la factura al final del mes.
 
3. Adéu a les humitats. Segons el Col·legi d'Administradors de Finques de Madrid, les humitats a casa poden provocar no només un problema de salubritat, sinó també una depreciació important del valor del nostre habitatge. I eradicar-les és fàcil. Les finestres amb doble vidre, l'aïllant tèrmic i acústic per a les parets o la pintura anticondensació poden ser una solució. Així mateix, hàbits diaris com ventilar la casa durant deu minuts o utilitzar la campana extractora i els sistemes de ventilació ajudaran a prevenir aquest problema.
4. No més esquerdes ni fissures. Aquests indesitjables problemes solen aparèixer amb assiduïtat en els habitatges com a conseqüència de moviments en els elements estructurals de l'edificació. Si bé en la majoria d'ocasions l'aparició d'aquestes esquerdes o fissures no comprometen la seguretat de l'edifici o l'habitatge en qüestió, el seu aspecte negatiu afecta l'aparença del lloc i és convenient que siguin tractades. La seva solució dependrà de la seva tipologia: horitzontals en unió amb el forjat; verticals en ràfecs o plafons; en el material de cobriment ...
 
5. Aïllar per guanyar confort ... i intimitat. Entre els diferents tipus de contaminació que existeixen, l'acústica és de les que més deteriora la qualitat de vida. Sobretot a Espanya, que és el segon país del món més sorollós -tan sols superat per Japó-. Així, quan som a casa solem sentir els nostres veïns mentre es dutxen, veuen la televisió, cuinen o conversen. Una realitat que moltes vegades passa desapercebuda, però que indica que bona part de les llars espanyoles són un colador de sorolls. I, encara que siguem tolerants, el millor és tractar el problema d'arrel per gaudir d'una vida plena dins de la llar. Davant d'això, iniciatives fàcils per esmorteir el soroll d'impacte com col·locar catifes de llana o moquetes en els sòls, s'han d'acompanyar d'altres reformes funcionals i específiques de major calat, com aïllar les parets dels sorolls amb materials aïllants o instal·lar sòls flotants per disminuir els sorolls exteriors que es puguin produir.
 
6. Treure partit a les finestres. Depenent de l'època de l'any, els immobles poden patir importants pèrdues de temperatura o guanyar moltíssima energia tèrmica a través de les finestres, en ser aquest el punt més vulnerable de l'edifici. Per això, cal considerar, entre altres coses, que tinguin la màxima il·luminació i controlar el guany solar en funció de les necessitats de cada entorn. Altres trucs com utilitzar cortines gruixudes per evitar que la calor s'escapi a l'hivern o baixar les persianes en les hores de més calor o més fred i crear corrents d'aire a l'estiu ajudaran a treure-les el màxim partit.
 
7. Apostar per la llum natural a la llar. La lluminositat d'un habitatge és un dels factors clau que fan que un espai sigui més atractiu, còmode i acollidor i incideix directament també en el consum d'energia. Per tant, és fonamental maximitzar la llum a través del color ja no només de la pintura sinó també pel que fa a sòls, revestiments i materials per als mobles. De tal manera, cal tenir en compte que els colors clars com blancs, grisos o beix, potencien la llum i la reflecteixen per tot l'espai, de la mateixa manera que acabats com les rajoles amb brillantor aconsegueixen multiplicar aquest efecte.
 
8. Estalviar aigua amb alguns trucs. Als països desenvolupats, pràcticament tota la població té accés a l'aigua a casa seva, per la qual cosa no acaba d'apreciar el gran valor d'aquest recurs natural. No obstant això, en èpoques de sequera com l'actual es posa de manifest la necessitat d'estalviar i de gestionar-la adequadament. I és que un consum més responsable no només abaratiria nostra factura, sinó que beneficiaria la sostenibilitat mediambiental del planeta. És cert que s'ha reduït el consum en els últims anys, però encara queda molt per fer. En aquest context, substituir la cisterna per una de doble càrrega, l'ús d'aixetes monocomandament amb airejadors o el sistema de reg per degoteig al jardí són algunes de les mesures que evitarien el malbaratament d'aigua.
 
9. Aprendre a llegir les etiquetes dels electrodomèstics. Les etiquetes energètiques dels electrodomèstics són una eina clau per conèixer el seu consum. El pas més bàsic és comparar l'escala de lletres i colors que detallen el seu grau d'eficiència energètica. El procediment de mesurament utilitzat per aquest sistema és igual en tots els aparells elèctrics que trobem a la llar, el que permet fer una comparació entre diferents marques per esbrinar quina és la que garanteix un major estalvi.
 
10. Fugir de les "nyaps" i apostar pels professionals. I si, finalment, s'opta per emprendre qualsevol tipus de reforma de l'habitatge, des d'un petit canvi fins a una transformació total de la cuina, bany, habitació, saló o parquet, el millor consell és fugir de les "nyaps" i apostar per un treball professional i expert que es regeixi per criteris de sostenibilitat, eficiència, seguretat i funcionalitat, que coordini tot el procés i auditi, a posteriori la seva correcta execució. Perquè més val prevenir que curar i una reforma sana i ben assessorada sempre és un segell de garantia.
 
Un cop enumerades algunes de les recomanacions que contribuirien a guanyar confort i benestar a la llar, quants d'aquests propòsits compliràs? Perquè aquestes bones intencions de cara a l'any nou no caiguin en sac foradat, resulta fonamental ser realistes i organitzats, així com distribuir per fases el compliment de cadascuna d'elles. El resultat serà una llar més confortable, més habitable i més saludable perquè, recorda, cuidant la teva casa, tens cura també de tu.
idealista