Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

Aïllants tèrmics per a Cases Passives

L'aïllament tèrmic en una casa passiva és fonamental per estalviar energia, per això, les cases passives o passivhaus arriben a duplicar o triplicar la seva gruix d'aïllament tèrmic davant de les cases convencionals.

L'aïllament tèrmic és un element passiu en la construcció de cases que ajuda a mantenir la temperatura de confort a l'interior de l'habitatge. Una construcció ben aïllada redueix la demanda d'energia de l'habitatge i augmenta el confort i la qualitat dels seus espais, fent pràcticament innecessari l'ús de sistemes i aparells de climatització, sinó que a més permet estalviar fins a un 90% en el consum d'energia de climatització que necessita un habitatge.
Encara que l'aïllament tèrmic és un factor clau en habitatges passives, hi ha un pas previ de vital importància per a l'estalvi d'energia d'aquest tipus d'habitatges, que consisteix en realitzar un disseny bioclimàtic i racional, d'acord amb les necessitats del client i tenint en compte els elements del lloc, tant la seva climatologia, ubicació i emplaçament.
El disseny bioclimàtic de l'habitatge permetrà que hi hagi una coherència entre l'energia que necessiten en cada espai en relació a l'ús que se'ls donarà. És a dir, les estades de dia o espais més nobles on passem la majoria del temps, com poden ser el menjador, sala d'estar i dormitoris en últim cas, han d'estar orientats a sud, ja que aquesta orientació permet una il·luminació òptima i una adequada exposició solar, a diferència dels espais humits com cuina i banys, que convé que estiguin orientats a nord. A més d'una distribució intel·ligent es pot jugar amb altres elements, com són la vegetació del jardí, el disseny de porxos o espais intermedis, permetent que a l'estiu protegeixin les estances de la radiació solar ia l'hivern permeti seu pas.
L'Aïllament Tèrmic en una Casa Passivhaus
Per a una casa passiva un bon sistema d'aïllament tèrmic és fonamental, convertint-se en una de les principals claus en la construcció passivhaus, a més de realitzar un disseny bioclimàtic.
L'augment considerable de gruix de l'aïllant tèrmic que envolta l'habitatge i la seva adequada instal·lació, posant especial èmfasi en l'absència de ponts tèrmics, ajuda a estalviar energia i mantenir unes temperatura de confort estable dins de l'habitatge durant tot l'any, i fins i tot pot fer innecessari l'ús de sistemes de climatització.
Segons l'IDAE el 50% del consum d'energia d'un habitatge es deu a l'ús d'aparells de climatització, si limitem la demanda d'energia i reduïm el consum de calefacció o refrigeració, aconseguim estalviar energia, el que repercuteix en una factura elèctrica molt inferior i una menor contaminació mediambiental.
El criteri fonamental de les cases passives consisteix a embolicar la pell de l'edifici amb una capa d'aïllament tèrmic contínua i sense ponts tèrmics, que es troba present tant a la façana, com a les parets, en el
 
Aïllant tèrmic natural de Celulosa per a Cases Passives
L'aïllament tèrmic natural de cel·lulosa consisteix en un aïllant reciclat fet de diari mòlt (convertit en fibra) i tractat amb unes sals anomenades bòrax, que converteixen el paper en una mena de mantell espès i sòlid. La cel·lulosa se sol afegir en un habitatge a través d'un sistema d'injecció de cambra d'aire.
La cel·lulosa, a part d'aïllar, també impedeix la circulació de l'aire, sent idònia per impedir que les corrents freds entrin a l'habitatge. Igual que els altres aïllants naturals, també és un bon material per a utilitzar com aïllament acústic i evitar humitats.
Aïllant tèrmic natural de Cotó per a Cases Passives
El cotó és d'origen vegetal i procedeix de la indústria tèxtil, se sol comparar l'aïllament tèrmic de llana d'ovella, però aquest és d'origen animal i no està tan comercialitzat com el cotó actualment.
El cotó abans de la seva ocupació en la construcció, deu ser desfibrat i humitejat, per després convertir-se en mantes o rotllos. També és un material molt bo com a aïllant tèrmic i acústic, a més que també evita la humitat.
2. Seleccionar l'espessor adequat del Aïllament Tèrmic per Cases passives
El gruix que tindrà l'aïllant tèrmic dependrà en gran mesura dels factors climatològics de la zona on es trobi situada la casa passiva.
Com gruixos mitjans per aïllants tèrmics d'habitatges passives, se solen utilitzar els següents, tot i que ja hem comentat que dependrà de la zona climàtica i l'exposició solar:
Gruix aïllament tèrmic per a cases passives en cobertes: és l'element amb més radiació solar durant tot l'any, pel que haurà de tenir un gruix superior a la resta i caldrà cuidar amb especial cura, pot tenir entre 20 i 30 cms d'aïllament tèrmic .
Gruix aïllament tèrmic per a cases passives en sòls: en contacte amb el terreny sol col·locar uns 20 cms de gruix.
Gruix aïllament tèrmic per a cases passives en façanes també ronda els 20 cms.
3. Continuïtat de l'Aïllament Tèrmic per a Cases Passives, absència de ponts tèrmics
L'envoltant tèrmica és la "pell" que envolta l'edificació i la separa de l'exterior. No serveix de res posar gruixos d'aïllament tèrmic de 20 cms si després hi ha ponts tèrmics, que són punts de l'envoltant de l'edifici pels quals es produeixen pèrdues d'energia, s'escapa la calor o el fred.
L'aïllament tèrmic deu ser continu en terra, murs, façanes i cobertes.
4. Aïllament tèrmic en portes i finestres de les cases passives Cases passives
Les portes i les finestres són els punts més febles de l'envolvent tèrmica, on se solen produir les majors pèrdues o guanys d'energia, per tant triar una finestra eficient d'alta qualitat és fonamental per garantir la continuïtat en l'envoltant tèrmica de les cases passives .
Per tant l'aïllament tèrmic en portes i finestres de les cases passives deu ser excepcional. És a dir, no només cal tenir en compte el disseny racional en façana d'aquest tipus d'elements, obrir buits de major dimensió a la façana sud, moderats en aquest i mínim en façana nord o freda, sinó que a més l'elecció de portes i finestres en habitatge passives ha de respondre a estàndards de màxima qualitat i unes excel·lents prestacions tècniques.