Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

El 60% de les cases espanyoles no compleixen la normativa d'eficiència energètica

2020 és una data marcada en el calendari per al món de la construcció i l'univers realista a tot Europa i, especialment, al nostre país. A partir d'aquesta data tots els edificis tindran que tenir un consum d'energia 'gairebé inexistent' com recull l'Estratègia 2020 de la Comissió Europea (CE).

Tot un repte per a Espanya, on el 60% de les cases es van construir sense cap normativa d'eficiència energètica, segons dades del Ministeri de Foment. En aquest sentit, Grup Almansa, la joieria d'alumini amb més de 40 anys i immers en un pla de renovació d'infraestructures logístiques, es compromet perquè serà totalment necessari millorar l'envolupant dels edificis.

"Les finestres i les portes d'alumini són clau en aquest sentit i s'adapten a aquesta nova corrent. A més, s'estan desenvolupant nous vidres i sistemes de carpintería d'alumini cada vegada més complexos i eficients, sense oblidar-nos de la seva estètica i la seva adaptació als requeriments del client ", explica Juan Almansa, director general de la companyia.

En el nostre país estem en una època de canvi en el que es refereix al model productiu d'edificació. Avui per avui, les habitatges consumeixen el 17% de tota l'energia d'Espanya; Així com les emissions de gasos d'efecte hivernacle causats pels edificis han augmentat més d'un 20% des de la dècada dels 90. A això cal sumar-li que el 38% dels espanyols admeten no estar satisfets amb l'aïllament (calor o fred ) dels seus habitatges, mentre que el 42% amb l'aïllament contra el soroll.

"En aquest escenari, la carpintería d'alumini és un element indispensable en aquest canvi de paradigma, aportant les seves peculiars característiques a la rehabilitació del parc edificatori existent al nostre país i donant vida a nous sistemes implementats en les construccions realitzades a partir d'ara", expliquen des del Grupo Almansa.

L'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), assegura que l'aïllament tèrmic és un punt de partida per estalviar energia, segons indiquen els últims estudis publicats. Baixes temperatures com les que estem registrant en aquestes dates centren l'atenció del consumidor en la calefacció i en com aconseguir que la casa s'escalfi al preu més baix possible i estalviant energia. Segons dades de l'IDEA, pujar un grau el termòstat suposa un augment del 7% en la despesa de combustible.

"És per això que aïllar una vivenda és una de les millors inversions que es pot realitzar un habitatge per estalviar diners, energia i millorar el medi ambient", assegura Juan Almansa. Segons els experts, el estalvi de costos energètics podria rodar el 60% substituint simplement les finestres per finestres d'alumini amb trencament del pont termal (RPT), però això pot suposar un estalvi energètic anual de 16 milions de tones de gas.

És per això que els sistemes d'alumini s'han convertit en la millor opció per a la fabricació de finestres i portes. La seva resistència a la corrosió, lleugera, robustesa i eficiència energètica