Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

Aïllament tèrmic, principal mesura d'estalvi energètic

2020 és una data marcada en el calendari per al món de la construcció i l'univers realista a tot Europa i, especialment, al nostre país. A partir d'aquesta data tots els edificis tindran que tenir un consum d'energia 'gairebé inexistent' com recull l'Estratègia 2020 de la Comissió Europea (CE).

Amb motiu de la jornada de rehabilitació hotelera organitzada pel Grup Evetson a Barcelona, ​​Danosa, especialista en solucions integrals per a la construcció sostenible, ha mostrat diverses mesures que els hotels poden aplicar per veure reduït el seu gast energètic.

L'aïllament tèrmic és la principal mesura aportada per Danosa per veure reduït el gast energètic dels hotels. Amb l'aïllament de l'edifici, el gast energètic es reduiria un 50%. Per això s'ha de substituir les zones acristalades de la façana i controlar les filtracions d'aire. Amb una rehabilitació termal completa, el estalvi energètic podria arribar al 90%, segons afirma la Plataforma alemanya d'Edificació Passvhaus.

L'aïllament tèrmic no només redueix el gast energètic, sinó que també redueix les emissions de CO2 dels establiments. Aquesta mesura és fonamental, però ha d'anar acompanyada d'altres mesures com impermeabilitzar i preservar la estanqueïtat a l'aigua en les zones més sensibles, com les cobertes, jardins, cuines, fosos d'ascensors, soterranis o façanes exposades; evitant així la sensació de fred i els possibles efectes negatius a l'estructura de l'edifici.

Sostenibilitat i confort

Les terrasses i terrasses amb coberta verda permeten a l'hotel protegir-se de la pluja i estalviar fins a un 10% amb l'efecte toldo. El soroll és el gran enemic del confort, és per això, que molts arquitectes i enginyers ja utilitzen solucions com el sistema box in box, que utilitza una caixa flotant dins d'una altra caixa estructural per impedir que els sons es quedin entre plantes i parets.