Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

Claus per estalviar energia

Reduir el consum al mínim possible i triar la tarifa que més ens interessa és clau per la nostra butxaca

Una de les principals preocupacions en l'economia domèstica és l'estalvi. I quan es parla d'estalviar no podem deixar de mirar de reüll a certes coses, com les factures de la llum o del gas, subministraments que són imprescindibles però que fan que se'ns Erice la pell cada vegada que arriben. De fet, sovint són les responsables que el pressupost es vegada en perill. Pel que no és gens estrany que busquem formes de reduir en tot el possible l'energia que consumim. Des Selectra, especialistes en trobar les millors tarifes per als nostres subministraments, es donen unes claus senzilles però molt efectives que ens permeten reduir el preu d'aquestes factures.

Revisa la potència que té el teu contracte

Potser sembli una cosa que no és important, però a la factura de la llum es paga també la potència contractada. De fet, si fas un cop d'ull a l'última factura pots veure que la quantitat que es cobra per això és de vegades gairebé la mateixa que la del consum, sobretot si a casa només vius tu o la comparteixes amb una altra persona més.

A més, en molts contractes la potència que hi ha és força més alta del que es necessita, de manera que estàs pagant de més per alguna cosa que no et fa falta. Així que un dels primers passos que has de donar per estalviar energia és revisar quina és la potència i veure si és possible baixar-la. El millor és que et assessori una empresa experta en el tema, que estudiï el teu cas en concret i et digui si estàs pagant de més. Encara que no ho creguis, l'estalvi en aquest punt pot ser molt notable.

Controla la temperatura de casa

Quan fa fred fora, o al carrer el sol apreta, tendim a encendre els aparells d'aire condicionat o calefacció al màxim. Això és un error, ja que L'única cosa que s'aconsegueix és consumir energia en excés, augmentant la despesa, sense que aconseguim augmentar la sensació de confort.

Segons alguns estudis, la temperatura ideal en un habitatge és entre 24 i 26 graus. Si a l'estiu volem baixar un sol grau aquesta temperatura, estarem gastant fins a un 8 per cent més d'electricitat, sense que notem realment una millora. En el cas de la calor, es pot dir més o menys el mateix.

Per tant, el millor és tenir la temperatura dins de l'espectre de confort, fent que els termòstats s'encarreguin de controlar-lo.

Canvia de companyia

De vegades tenim cert temor que sigui una altra companyia la que s'encarregui de subministrar-nos energia. Encara que no ens fa tanta por canviar d'operador telefònic. I és curiós, ja que d'alguna manera les condicions són les mateixes, ja que el mercat de l'energia es va liberalitzar fa uns anys i avui hi ha moltes opcions que et poden interessar.

Estalvia en la factura de llum i gas utilitzant un comparador de tarifes. Aquesta eina s'ha convertit ja en un imprescindible per estalviar, ja que permet trobar la companyia que ofereix les millors condicions segons siguin les nostres necessitats. I no tinguis por, perquè no et quedaràs sense llum en cap moment.

No deixis els electrodomèstics en standby

Aquest és un consell que no deixa de repetir-se. I és que els electrodomèstics segueixen consumint energia si no es desenchufan. Aquest pilot vermell de la televisió quan es prem el botó del comandament fa que la pantalla s'apagui, però encara continua gastant electricitat. I el mateix es pot dir de molts altres aparells, com la vitroceràmica o el forn. És evident que alguns electrodomèstics han d'estar sempre encesos, com és el cas de la nevera, però els altres poden romandre desendollats tot el temps que no s'utilitzin. Fes servir regletes amb interruptor o desconnectar l'automàtic que alimenta la cuina si és possible. Al final de l'any fes els comptes, i veuràs l'estalvi que pots aconseguir amb aquest simple gest.

Un altre detall relacionat amb els electrodomèstics és triar models de classe A o superiors. Són una mica més cars, però la inversió s'amortitza en poc temps gràcies al menor consum que tenen.

Aprofita la llum natural

Sempre que puguis, evita el costum d'encendre la llum quan entres en una habitació. Moltes vegades es pot ser-hi perfectament sense haver de fer-ho, simplement usant llum natural. Només cal pujar les persianes i deixar que el sol s'encarregui de donar a llum l'estada. Fins i tot en zones en què la llum no és massa intensa, per fer algunes tasques no ens cal tenir massa llum. I per descomptat, cada vegada que surtis d'una habitació apaga la llum si l'has encès, res de deixar-la així perquè vas a tornar a entrar en un minut. És un minut menys de consum, que al final de l'any seran hores.

Ventila la casa cada dia

A més de la llum del sol, tamb