Aquest web fa servir Cookies pròpies i de tercers per oferir un millor servei i fer estadístiques de dades d'ús. Accepta-abans de seguir navegant per poder gaudir de tots els seus continguts amb plena funcionalitat. Si vols més informació o modificar la seva configuració, visita la nostra Política de Cookies o prem el botó Veure més ...

All for Joomla All for Webmasters

679 57 12 60    -   info@aislaecotres.com

15 raons per les quals Millorar el Aïllament Tèrmic de la teva Edifici

Tots els professionals de la construcció sostenible saben que un bon aïllament tèrmic és totalment necessari per millorar l'eficiència energètica dels edificis, però, a dia d'avui, encara es desconeixen molts dels beneficis que proporciona l'aïllament tèrmic, ja sigui a la façana , en els murs, a les parets ...
A continuació presentem 15 raons per les quals has de millorar l'aïllament tèrmic de la teva llar.

Beneficis del Aïllament Tèrmic

1. Estalvi d'energia

La millora de l'aïllament de l'habitatge suposa menys pèrdues de temperatura a través de la envoltant, per tant, es necessita tenir menys temps la calefacció o l'aire condicionat funcionant.

La estalvi d'energia que proporciona l'aïllament tèrmic depèn de si es troba en tota la envoltant o només en les parts importants. En termes generals pot estalviar un màxim de 60% en habitatges convencionals, i en els habitatges passives pot ser fins al 90%.

2. Estalvi econòmic en la factura de la llum

La reducció del consum d'energia i en la utilització dels sistemes de climatització es tradueix en un major estalvi en la factura elèctrica.

3. Aïllament acústic

L'aïllament tèrmic serveix també en major o menor mesura (depèn dels materials utilitzats) com aïllament acústic, reduint els sorolls procedents de l'exterior i de l'interior dels habitatges. 

4. Major confort a l'habitatge

Les estades ja no es refreden ni s'escalfen tan fàcilment, la temperatura es manté durant més temps, fins i tot s'aconsegueix que totes les estances de l'habitatge tinguin una temperatura més uniforme. 

5. És un requisit indispensable per tenir un habitatge passiva o bioclimàtica

Un bon aïllament tèrmic és fonamental perquè una casa pugui considerar passiva o bioclimàtica. Els habitatges passives arriben a duplicar o triplicar la seva gruix d'aïllament tèrmic enfront de les vivendes tradicionals.

6. Redueix les humitats

És molt comú veure com en habitatges amb falta d'aïllament, es produeixen humitats a la cara interna de la façana o mitgeres. La principal solució consisteix a aïllar tèrmicament l'habitatge ja que entre altres coses aconseguirà un ambient més salubre en l'habitatge. 

7. Revaloració de l'habitatge

Una millora de l'aïllament de l'habitatge, suposa una millora en la classificació energètica i, per tant, és un valor afegit a l'hora de llogar o vendre un habitatge, ja que el consum d'energia mensual és menor.
 
8. Ràpid retorn d'inversió

En el cas de la intervenció més habitual i més senzilla, la inversió es recupera en uns 2 o 3 anys aproximadament. Una rehabilitació tèrmica mitjana que inclogui tota la envoltant es pot amortitzar en un termini de 5 a 7 anys.

9. Contribueix positivament al medi ambient

En necessitar menys energia per escalfar o refredar un habitatge, emetem al medi ambient menys CO2, un dels principals gasos de l'efecte hivernacle, i causant de l'escalfament global. Per tant, estem contribuint a disminuir les emissions de CO2 a l'atmosfera.

10. Aïllants tèrmics ecològics

Hi aïllants tèrmics que són naturals i / o reciclats, perfectes perquè el cicle de vida de l'aïllament tèrmic sigui més sostenible.

11. Es pot fer aprofitant altres rehabilitacions energètiques o obres

Si cal dur a terme una reforma, millor fer-ho aplicant criteris d'eficiència energètica. Per exemple, si una comunitat de veïns decideix dur a terme una rehabilitació de la façana per reparar esquerdes o esvorancs, poden aprofitar i incorporar solucions d'aïllament tèrmic.

En les obres d'un sistema d'aïllament SATE es pot aprofitar per rehabilitar la façana

12. Ajudes disponibles

De tant en tant es posen en marxa subvencions i ajudes com les Ajudes a la Rehabilitació Energètica d'Habitatges Programa PAREER II 2018, l'objectiu és la reducció de les emissions de CO2 i del consum d'energia final dels edificis, mitjançant la millora de la eficiència energètica.

13. Millora la salut

En reduir la contaminació acústica de l'habitatge, s'eviten problemes derivats de la mateixa com estrès o trastorns del son. Amb un bon aïllament tèrmic també es redueix l'aparició d'humitats i condensacions que, en moltes ocasions, provoquen l'aparició de floridura.

14. Es poden començar per obres d'aïllament tèrmic senzilles

L'aïllament tèrmic pot estar present en tota la envoltant, i una bona manera de començar a aïllar una llar és a través de la renovació de les finestres i les portes que són els punts febles pitjor aïllats.

Unes finestres eficients i que proporcionin un bon aïllament tèrmic, poden reduir fins a un 20% la factura de la llum.


15. Els habitatges de consum d'energia gairebé nul són el futur i necessitessin d'un bon aïllament tèrmic

A la fi del 2020 els edificis de nova construcció hauran de ser d'energia gairebé nul·la, i els edificis públics des de finals de 2018. Una bona manera de que els habitatges redueixin la seva demanda d'energia és a través d'un disseny bioclimàtic i un bon sistema de aïllament tèrmic.

inarquia